Nyfikenheten kring assistanshundar är stor och många efterfrågar mer kunskap. I princip dagligen när vi rör oss ute i samhället får vi frågor om våra hundar och deras roll och arbete. Många efterfrågar mer kunskap och det är här vi kan fylla en viktig roll. VI kan komma till skolor, arbetsplatser eller bibliotek och berätta om assistanshundens viktiga roll i samhället och för den enskilda individen.
Vi kan också hålla föredrag om t.ex. autism och NPF, både utifrån aktuell forskning och personliga erfarenheter. Vi har personal med egna diagnoser som vet vad det innebär att inte tänka eller fungera riktigt som andra människor eller enligt rådande normer.
En föreläsning om assistanshunden och dess roll i samhället. Som företag, myndighet eller liknande har du ett ansvar att veta vad som gäller för dina kunder eller besökare. Vi kan berätta om olika typer av assistanshundar och vilka regler som gäller.
Kommunikation, bemötande och nöjdhet går hand i hand. Vi kan berätta om olika etiska och psykologiska aspekter mm så att ni blir mer medvetna om hur ni bemöter och lyssnar på människor ni möter.
Bristande tillgänglighet infördes som en form av diskriminering i diskrimineringslagen 2015 som en följd av att Sverige förbundit sig att följa FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Vi kan berätta om tillgänglighet ur olika perspektiv. Vi har personliga upplevelser av vilka svårigheter som kan uppstå liksom EGA-certifiering (entreprenadbesiktning och synförättningar). I samband med denna föreläsning kan du också få chansen att prova på elrullstol, så att du får en personlig erfarenhet och bättre förståelse kring vad det innebär - för ökad trovärdighet.
En föreläsning för dig med egen diagnos samt för personer som arbetar med människor med någon form av npf-diagnos, med fokus på autism. Den går igenom viktiga begrepp och förklarar perceptionsavvikelser utifrån egna upplevelser varvat med evidensbaserad vetenskap.
Hur åldrande upplevs ur den "drabbades" perspektiv. Känslan när tidigare copingstrategier raseras.
Vi har tyvärr tvingats möta fördomsfulla kommentarer från läkare eller myndighetspersoner, som tex. "Hur kan du vara autistisk? Jag har en autistisk son och du är inte alls som han"... Som kvinliga autistiska jämförs vi allt för ofta med autistiska män. Vi ifrågasätts och får sällan det stöd vi behöver. Diskrimineringen är ett utbrett faktum och behovet av kunskap fundamental.
Har ni modet att öppna era sinnen för nya perspektiv? Är ni beredda att möta sanningen, i alla lägen? Vi riktar blickarna mot USA och berättar hur ni kan få ert företag att växa med hjälp av rigid arbetsmoral och hyperfokus.
Vi vill utifrån en humanistisk värdegrund arbeta för mänskliga rättigheter och lika villkor för alla människor.
Vi vill sprida kunskap kring funktionsannanhet/-variationer, hjälpmedel och anpassningar. Vi vill jobba för att alla människor ska mötas med respekt och välkomnande, även om man har en funktionsannanhet.
© Copyright 2021 Funka med Punka AB . All Rights Reserved.